Koninklijke Atletiekclub Eendracht Aalst

JEUGDTRAINERS GEZOCHT

Doordat onze club blijft groeien en veel jeugdatleten telt, zijn we nog op zoek naar bijkomende jeugdtrainers.  Interesse? Of ken je iemand? Laat het ons weten op bestuur@eendrachtaalst.be

Maart 2024

BK INDOOR JUNIORS EN BELOFTEN IN LOUVAIN-LA-NEUVE

Op zondag was het in Louvain-La-Neuve te doen. Elena Kluskens liep een gecontroleerde wedstrijd en won overtuigend de 1500m dankzij een snelle laatste 200m. Haar zus Jana Kluskens werd 2de op de 800m, na een tactische race, waarbij ze op het einde net niet snel genoeg was. Brent Soetens liep een goed begin en zelfs uitstekende eindrush, maar onderweg moest hij het tempo laten zakken. Toch kwam er nog een 4.05.62 uit de bus, goed voor de 9de plaats in totaal. Xando De Poortere werd 6de in zijn reeks op de 60m (7"26) en 5de op de 200m (23"55) vanuit de moeilijke baan 2. Lore Van Den Bremt werd 4de in haar 200m reeks met 27"11. Hannelore Heymans was afgelopen week goed ziek en dan is het meestal hopen op een goed resultaat. Het ging goed tot de 300m, maar dan ging het licht onherroepelijk uit. Toch bleef ze goed strijden om haar 400m af te werken. Alle resultaten via https://www.beathletics.be/event/F4147/results 

Lees meer »

BK Indoor Cadetten en Scholieren Gent

Afgelopen weekend vonden de Belgische kampioenschappen indoor plaats. Op zaterdag was het aan de cadetten en scholieren. Op zondag aan de juniors en beloften. Op zaterdag zette Renu De Samblancx de kers op de taart door na de Provinciale en de Vlaamse, nu ook de Belgische titel 800m op zijn naam te schrijven in een sterke 1.58.15. Myrthe Baeten blijft haar progressie ook mooi doorzetten, het resulteerde nog net niet in een medaille op de 800m bij de scholieren, maar haar 4de plaats leverde wel al een PR op van 2.18.69. Ook Solii Wirsiy Nsolo liep naar een nieuw PR op de 400m met 60.18. Haar net-niet-onder-de-minuut duik leverde haar de 5de plaats op. Ook Esther Callebaut komt er weer door. Esther won overtuigend haar 800m reeks. Met deze chrono werd ze 8ste overall. Lukas Van Lierde kwam tot de 13de plaats met 58.19. Solii liep de 60m ook nog eens in 8.15, wat haar de 14de plek opleverde.

Lees meer »
Februari 2024

Dirk Martens Corrida Aalst een succes!

Afgelopen zondag hadden we onze Dirk Martens Corrida in Aalst. We kunnen terugblikken op een geslaagde dag, zowel organisatorisch als sportief. En als de weergoden - onzjier es nen ajoin - ons dan ook nog eens goedgezind zijn... Bij de jeugdwedstrijden vooral onze toppertjes van de club, maar ook de scholen DvM en Sint-Jozef Capucienen brengen veel sportievelingen voort. Op de 3km ging de overwinning naar Arne D'haeyer en bij de dames naar Anna Ornelis voor Saar Van Laethem en Laura De Saeger. Anna werd zelfs 10de overall (met de mannen erbij) en liep een knap tempo van 3.40/km. Maar ook Arnaud Vermoesen komt weer op dreef met een 9de plaats en tempo van 3.31/km. Op de 6km waren Sven Bombeke en Mariska Tsjeerdsma de beste, maar onze Delphine Van Laethem liep een sterke koers als 2de dame in 22.30, ook wel 3.45/km! Ze bleef daarmee wel nog Arno De Decker vooraf, maar aan wat een goede periode is die bezig! Arno werd 16de in 22.48, of ook wel een tempo van 3.48/km. Onze supermaster Frederic Desmedt had voordien al een prima 6km afgewerkt in 21.55. Florence Van Laethem kwam als 4de dame net te kort voor het podium, toch sterk gedaan. Op de 12km stond er geen maat op Ward Oosterlinck, als een gek vloog die door de straten van Aalst, net iets onder de 20km/u. Team Vijverman kleurde verder de top10 met ook nog een sterke Jordi Van Bossuyt als 4de en Thijs Oosterlinck als 8ste. Marius De Bruyn werd 9de nog net voor Vincent Siringo, die de top10 afsloot. Lotte Vonck kwam ook eens meedoen als snelle training, ook zij deed het super met een 2de plaats als beloning achter Anneleen Vanderiviere. Goed gedaan allemaal! Bedankt ook aan BLACKROLLnl voor de zeer geslaagde, functionele podiumprijzen. Op naar de zomer!

Lees meer »

Algemene vergadering KACEA

Graag brengen wij u op de hoogte van de plaats en locatie van de algemene vergadering van Koninklijke Atletiekclub Eendracht Aalst VZW. Deze zal doorgaan op 14 maart 2024 om 19u00 in de Aquarium in de Looyerij aan Sportcentrum Schotte (Kapellekensbaan 8, 9320 Erembodegem). onderaan deze post kan u de  dagorde raadplegen. 

Lees meer »

Crosscup finale en Vlaams kampioenschap veldlopen

Op zondag was het dan de laatste manche van de Crosscup in Diest, tevens het Vlaams kampioenschap veldlopen. Bij de cadetten kwam Esther Callebaut na een regelmatige wedstrijd tot de 9de plaats bij de tweedejaars cadetten. Bij de scholieren meisjes liep Anna Ornelis naar een knappe 4de plaats bij de eerstejaars scholieren, op 10 seconden van het podium. Fien De Meeter kwam als 8ste binnen van het Vlaams, bij de eerstejaars scholieren. Ook onze scholieren jongens draaiden goed mee. Kilani Njema kwam als 2de eerstejaars binnen op het Vlaams kampioenschap. Renu De Samblancx leek op weg naar het brons, maar het werd uiteindelijk ook een 4de plaats in zijn kampioenschap. Bij de dames korte cross kwam Delphine Van Laethem tot de 13de plaats op het Vlaams kampioenschap. Bij de mannen korte cross domineerden Arno De Feyter en Ruben Verheyden de race. Hun aanvallende race leverde hen beide een podiumplaats op, maar de overwinning ging uiteindelijk naar Ziad Oudah, die als een schaduw volgde en de snelste eindsprint had. Ruben en Arno werden wel 1 en 2 op het Vlaams kampioenschap en 2 en 3 in het eindklassement van de Crosscup.

Lees meer »

IFAM MEETING GENT

Op zaterdag 3 februari vond de enige internationale atletiekmeeting van ons land plaats in Gent. Deze meeting is een samenwerking tussen Maspoe en onze atletiekclub Eendracht Aalst en kan terugblikken op een geslaagde editie. Het Belgische record van Pieter Sisk op de 1000m was één van de internationale uitschieters. Maar ook de prestatie van Ruben Verheyden (2.18.96), goed voor de 3de tijd allertijden in België en tevens een clubrecord natuurlijk. Mariska Parewyck leverde de beste Belgische prestatie op de 800m dames en was tevens goed voor een Belgisch record bij de masters met 2.06.28. Renu De Samblancx liep dan weer naar een indrukwekkende 1.56.

Lees meer »
Januari 2024

Ruben Verheyden op de Meeting de l'eure

In het Franse Val-de-reuil liep Ruben Verheyden op de Meeting de l'eure de mijl in een nieuw persoonlijk record van 3.55.42. Dat is uiteraard goed voor een nieuw clubrecord, alsook voor de 3de plaats op deze prestigieuze meeting. Voor het Belgisch Record van Christophe Impens moet Ruben nog 1 seconde sneller gaan. Dankzij deze uitstekende prestatie verbetert Ruben zijn wereldranglijst in functie van deelname aan de Olympische Spelen.

Lees meer »

Vlaams Kampioenschap Indoor AC

In Gent vonden de Vlaamse Kampioenschappen indoor AC plaats. Ook enkele Eendrachters trokken er heen. Kilani Njema deed als jongste deelnemer mee aan de 1500m, toch werd hij knap 4de in 4.05.47 (clubrecord bij de scholieren was 4.13 van Johan Van der Bruggen uit 1988). Voor de rest waren we vooral sterk vertegenwoordigd op de sprint. Jane Silverans behaalde met 7.81 op de 60m, de B-finale. Op de 200m haalde ze 25.50 (12de plaats) en Lore Van Den Bremt deed er nog een goede 27.19 bij, beide dames benaderden daarmee hun besttijd. Xando Depoortere haalde 23.53, goed voor een 17de plaats op de 200m. Olivier Uwamungu-Ngira liep naar 7.34 op de 60m. Alle uitslagen via www.atletiek.nu 

Lees meer »

Crosscup Hannuit en Crossen in Maldegem en Veurne

Op de Crosscup in Hannuit blijft Arno De Feyter zijn progressie verder bevestigen. Na een gemiste start - en op de korte cross, zeker in Hannuit is dat wel vervelend - dan maar naar de kopgroep geknald en uiteindelijk als 3de gefinisht. Waar gaat dit naartoe? Matthias Meert was afgelopen week goed ziek, maar door beterschap vanaf gisteren, toch de wedstrijdspikes aangetrokken. En eerlijk, dan is de 11de plaats is een zeer goed resultaat, want als je ziek bent, is de kans op succes eerder beperkt. En dan had je nog de regionale veldlopen. In Veurne was Anna Ornelis opnieuw oppermachtig, met maar liefst 50 seconden voorsprong op de 2de. In Maldegem werd Fien De Meeter knap 2de, terwijl haar broer Mats De Meeter nog net niet op het podium mocht (4de). Maar als eerstejaars is dat een kwestie van tijd. In Zottegem deed Florence Van Laethem er ook nog eens een 2de plaats op de korte cross bovenop.

Lees meer »